top of page

Peterschap

Wat zijn we trots Jorn Brondeel te mogen verwelkomen als onze 2de peter van F.A.F.Y.

 

Jorn Brondeel begon met voetballen in de jeugd van KSC Oosterzele. Nadat hij vervolgens ook uitkwam voor Verbroedering Denderhoutem en KSC Lokeren OV, werd hij in 2008 opgenomen in de jeugd van SV Zulte Waregem. Hiervoor speelde hij nooit in het eerste elftal. Brondeel tekende in 2013 een contract bij Antwerp FC, op dat moment actief in de Tweede klasse. Hier moest hij voor zijn plaats concurreren met onder anderen Björn Sengier. Brondeel debuteerde in november datzelfde jaar, tegen Hoogstraten VV. Daarna moest hij wachten tot februari 2014 om nogmaals eerste keuze te worden voor Antwerp.

Brondeel tekende in januari 2015 bij Lierse SK, dan actief in de Eerste klasse. Zonder zelf te spelen zag hij zijn ploeg dat jaar degraderen. Gedurende het seizoen 2015/16 kwam hij 32 keer in actie voor de club in de Tweede klasse. Brondeel verlengde in juli 2016 zijn contract bij Lierse tot medio 2020. Diezelfde dag verhuurde de club hem voor twee seizoenen aan NAC Breda, op dat moment spelend in de Eerste divisie.[1] Op 24 maart 2017 tekende Brondeel een contract van 4 jaar bij FC Twente uit Enschede. Hij is daar gehaald om Nick Marsman en Sonny Stevens op te volgen.

Bij F.A.F.Y. mogen we trots zijn op de peter van onze voetbalschool.

 

Als grote voorbeeld voor velen, biedt hij onze leden enorm veel inspiratie en motivatie om zich voor de volle 100% in te zetten.

 

Voor Colin begon het als 6-jarige in Gentbrugge bij het geel-zwarte VSV Gent.

 

Enerzijds hebben we Colin Coosemans, die momenteel deel uitmaakt van het team van KV Mechelen. Op korte tijd klom hij op naar het hoogste niveau in het belgisch voetbal bij Club Brugge KV. En hij verdedigde ook drie seizoenen het doel van Waasland-Beveren. Dat hij zijn schouders onder onze voetbalschool wil zetten, bevestigt onze visie dat een intensieve training in een hechte kring een stevige basis kan bieden in combinatie met een sterke dosis doorzettingsvermogen.

bottom of page